Spiritul SărbătoriiŞi anul acesta mi-e teamă.
Vine Crăciunul după cum zic unii, sau Sărbătoarea Naşterii Pruncului, după cum zic alţii şi iarăşi vom rătăci pe multe căi în căutarea spiritului sărbătorii.
Fie că e vorba de consumerism reprezentat de prea celebra băutură răcoritoare care anunţă venirea Crăciunului cu bucuriile sale culinare şi bahice, fie că e vorba de fastul religios şi declaraţiile pompoase despre scena idilică de la Bethleem, cam tot aia e.
Primul Crăciun, ca să păstrez convenţia numelui, nu a reprezentat deloc abundenţă ci sărăcie materială. O doză minimă de moderaţie nu ar strica deloc în celebrarea acestui eveniment.
Tot atât de adevărat este şi că idilizarea scenei Bethleemului nu face deloc bine din punct de vedere al percepţiei asupra semnificaţiei sale profunde.
Acolo chiar era un grajd, chiar mirosea a animale, chiar era un loc nepotrivit pentru o naştere.
Şi astea trebuie spuse tocmai pentru a arăta cât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a acceptat ca Fiul Său să îşi înceapă călătoria pe pământul acesta din acest loc atât de umil.
E o vorbă care circulă în mod special în America: “Jesus Is The Reason Of The Season” (Isus este adevăratul motiv al sărbătorii). Sunt perfect de acord cu acest enunţ însă nu doar la nivel declarativ.
Dacă ar fi aşa cifra de vânzări a mall-urilor şi a supermarketurilor din America şi de aiurea nu ar mai fi aşa de mare în Decembrie.
De mulţi ani am hotărât ca de Crăciun şi de Paşte să nu mai fie un festin culinar în casa noastră şi să nu fie momentul în care să ne cumpărăm haine noi.
E nevoie şi de modalităţi practice de a dovedi că Isus este cu adevărat Cel ce are atenţia noastră.
Ce zici, nu de sărăcie, ci de simplitate? Poate nu e o idee chiar atât de rea.

Descarcă The Beauty Od Simplicity (1280 x 720 px.)Poţi să adaugi un comentariu, sau un link de întoarcere.

Lasă un comentariu

Designed by: Pearl necklace | Thanks to Mobile Phone Reviews, Vacuum Cleaners and FTA FILES